Winteractie t.b.v. kamp Moria door GAIN en CRR

Doneer voor eerste levensbehoeften in kamp Moria. Uw bijdrage maakt een groot verschil!

Samen met Global Aid Network (GAiN) zijn we een samenwerkingsactie gestart om de vluchtelingen in kamp Moria een hart onder de riem te steken nu het regenseizoen en de winter nadert. Op dit moment verblijven bijna 14.000 mensen in dit vluchtelingenkamp op Lesbos, terwijl het kamp maar geschikt is voor 3.000 mensen. Door de overbevolking in het kamp is er een groot tekort aan eerste levensbehoeften en de omstandigheden zijn beschamend, zoals je op dit filmpje van Sky News kunt zien.

De huidige situatie is mensonterend! Er is een groot gebrek aan huisvesting. Vele mensen slapen op karton op doorgaande wegen in het kamp in afwachting van een plek. We willen dat onze naaste een dak boven zijn hoofd heeft, maar er is een groot tekort aan tenten, zeilen en pallets. Pallets die onder tenten geplaatst worden zodat regenwater en modderstromen er onderdoor kunnen.

Verder is er een enorm tekort aan eerste basisbehoeften, zoals luiers en ondergoed. Ouders staan dagelijks uren in de rij om luiers te bemachtigen. Er verblijven veel gezinnen met kinderen onder de 3 jaar in dit kamp. Op dagen dat er te weinig luiers zijn, lossen moeders dit op met vodden. En dan te bedenken dat veel kinderen diarree hebben van de stress, het eten en de viezigheid. Dit moet anders kunnen!

De situatie is buitengewoon ernstig, vele mensen zijn getraumatiseerd en in overleg met onze Griekse samenwerkingspartner EuroRelief willen we in de hierna genoemde hulpgoederen voorzien. Verder kunnen we nog niet goed overzien wat de Turkse invasie in Syrië voor consequenties heeft. We houden ons hart vast.

Help mee zodat we samen deze mensen een zoveel mogelijk menswaardige bestaan kunnen bieden in de aankomende winter. Scan de gewenste QR code(s) met uw telefoon en maak direct uw gift over.

Geld overmaken kan ook via code 7085. Klik hieronder op doneer en geef via de website van GAiN

Alle financiële bijdragen aan deze gezamenlijke actie lopen via het IBAN-rekeningnummer van GAiN.
Doneer nu en wij zorgen dat de hulp aankomt. Hartelijk dank voor uw bijdrage namens CRR en GAiN.

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.

NL74 RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief