Verkennende Missie Zuid-Italie

Afgelopen weekend heeft Christian Refugee Relief een bezoek gebracht aan zuid Italië.

Het besluit hiervoor is genomen nadat we verontrustende berichten binnenkregen vanuit het nieuws, maar ook via een partner die, de vluchtelingencrisis binnen Italië, in kaart heeft gebracht. Voor de achtergrondinformatie over dit gebied zie Achtergrondinformatie NOS. De reis bestond voor ons uit het bezoeken van Getto's en ruineachtige' huizen waarin honderden vluchtelingen verblijven. 

Na het bezoek zijn we te rade gegaan hoe we hier een helpende hand kunnen bieden. Ook deze mensen hebben recht op een bestaan, recht op voedsel en drinken. In de video kunt u de schrijnende omgeving zien waarin de mensen verblijven. Zonder hoop, zonder uitzicht, zonder toekomst. Of toch wel? Wij hopen hier het project: The Giving Church! te starten. 

Binnen deze situatie mochten we in contact komen met enkele Italiaanse christenen. Deze broeders vertelde ons dat ze wekelijks in de Getto's komen om het evangelie te verspreiden! Na een uitnodiging zijn we met deze broeders vertrokken naar een getto op een oud Amerikaans vliegveld, wat werd gebruikt tijdens de tweede wereldoorlog. Hier verblijven momenteel circa 1500 mensen. Het bijzondere is dat binnen deze getto een kerk in aanbouw is! Midden tussen het verdriet de wanhoop en de pijn, maakt God zich bekend! Voor ons ontstond hier een uitdaging die perfect past bij onze positief christelijke visie!

Het plan in korte lijnen: Afbouwen van de kerk, de kerk het centrum maken van de getto door: Maaltijden verzorgen, watervoorziening maken en het delen van het evangelie! Levend water en bekers koud water delen, met de vluchtelingen, naast de vluchtelingen met het oog gericht op de Toekomst!

Onze ervaringen zien en delen? Kijk de video: Bezoek Italië maart 2017 

 

 

 

 

 

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.