Hulp aan vluchtelingen

CRR heeft ten doel: vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken...

Vrijwilligers gezocht

Ga mee met een levensveranderende hulpmissie van Christian Refugee Relief!

previous arrow
next arrow
Slider
Zet een sponsor-actie op touw
Volg ons op social media
Neem ons werk mee in uw gebed
Ga mee met 1 van onze reizen
Support ons
met een gift
Support ons met goederen
Slider

Dag 4 missie #4 Lesbos - Moria.

(Waarschuwing: lang bericht)

Door Corinde en Janneke

 

Woensdag 19 oktober ~ Vanmorgen zijn we de dag weer begonnen met een heerlijk ontbijt, met Griekse yoghurt niet te vergeten. Daarna werden onze wegen direct gescheiden. Peter bracht ons, Corinde, Marinka en Janneke, naar het kamp. De rest van de groep lieten we achter in het appartement. Zij hadden een vrije dag, om daarna de nachtdienst in te gaan. Toen we aankwamen in het kamp, konden we na een korte briefing met zijn drieën aan de slag in een van de kledingcontainers. Een van onze taken was het helpen bij het uitzoeken van kleding voor de mannen, wat niet zo makkelijk bleek te zijn als het leek. De mannen daar zijn namelijk wel wat kleiner dan de gemiddelde Nederlander;) Sokken werden kniekousen, broeken werden tuinbroeken en truien werden luchtballonnen. Maar al met al waren er gelukkig toch veel blije gezichten!

Verder moest er in de computer geregistreerd worden wat er per persoon werd meegenomen. We moesten goed opletten dat er niet meer kleding meegenomen werd dan was toegestaan. Heel begrijpelijk, want iedereen zou graag meer dan één onderbroek tot zijn beschikking hebben. Wat wij in Nederland hebben in vergelijking met de situatie in het kamp, zet je aan het denken. Veel van deze mensen waren net als eij beter gewend en hebben ook niet om de deze situatie gevraagd. Voor ons des te meer reden om dankbaar te zijn voor wat wij hebben!
Naast dit alles moesten we natuurlijk ook de voorraden kleding regelmatig bijvullen en 'onze kledingwinkel' netjes houden. We hebben genoten van vandaag! Veel leuke gesprekken gehad (was erg bevorderend voor ons Engels;)) en gespeeld met de kinderen! Kortom: een nuttige dag met veel gezelligheid!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

De “thuisploeg” die eind van de dag de nachtdienst had heeft hun belevenissen ook opgeschreven door Petra en Corrie:

Afgelopen dag werden we dan voor het eerst gesplits een aantal van ons hebben de dagdienst gedraaid en de rest de nachtdienst.

Overdags heeft de nachtploeg genoten van het prachtige eiland! Dan zie je weer even hoe mooi God alles gemaakt heeft, geweldig! Verder hebben we ons gewaagd aan een duik in de zee en heeft Jan zelfs zijn duikbril kunnen gebruiken!
Wel een dubbel gevoel geeft het je dan dat buiten kamp Moria alles zo mooi is en in Moria zo'n ellende.

We waren dan ook blij dat we weer naar het kamp konden om onze handen uit de mouwen te steken.
Toen we hier aankwamen hoorde we dat de avondploeg geevacueerd was i.v.m vechtpartijen in het kamp. Inmiddels was het voor ons veilig genoeg om toch nog onze nachtdienst te draaien.
Bij binnenkomst voelde je dan ook aan de sfeer dat er van alles gebeurd was.

We waren vannacht met zn vijven in het hele kamp. De mannen allemaal in hun eentje en de dames met zn tweeën.
Wij bewaakten een kwetsbare groep en zorg je er dus voor dat er niemand binnen het hek komt die er niet in hoort. Ondertussen komen er soms wat mensen die gezellig komen kletsen en zo stond er een man bij het hek met de mededeling dat zijn vrouw ging bevallen!! Via de politie hebben we geregeld dat er een ambulance kwam en is de vrouw afgevoerd.
Helaas hebben we er niks meer van gehoord..

Toen de ochtend aanbrak werd het als snel weer levendig in het kamp. En terug thuis, zijn we snel ons bed ingedoken waarna we geprobeerd hebben om te slapen!

IMG 4507

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.

NL74 RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief