Kom in actie voor de hulptransporten van dit najaar!

CRR organiseert dit najaar minimaal twee hulptransporten naar Lesbos en heeft jou hulp daarbij nodig

Hulp aan vluchtelingen

CRR heeft ten doel: vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken...

Vrijwilligers gezocht

Voor reizen in februari en mei 2019 zijn we op zoek naar mensen die hulp willen bieden op Lesbos in kamp Moria.

previous arrow
next arrow
Slider
Zet een sponsor-actie op touw
Volg ons op social media
Neem ons werk mee in uw gebed
Ga mee met 1 van onze reizen
Support ons
met een gift
Support ons met goederen
Slider

Dag 2 missie #4 Lesbos - Moria

Door Marinka Muilenburg
(Foto's volgen!)

Vandaag moesten we weer op tijd uit bed. Dit was best moeilijk want niet iedereen had de eerste nacht even goed geslapen. Het appartement is vrij ruim en we hebben er genoeg ruimte om te eten. Dit doen we vooral in de morgen. Een heerlijk ontbijt van boterhammetjes en de griekse yoghurt niet te vergeten. Na het ontbijt zijn we genoeg aangesterkt om aan de slag te gaan in het vluchtelingenkamp hier op het eilland. 

We hebben daar genoeg indrukken gekregen om weer te verwerken. Als eerste hadden we een meeting in de informatietent van Eurorelief. Daar ontmoetten we de andere vrijwilligers. Wat een kanjers zijn dat! Wat voor werk zij verrichten is bizar veel. En maar blijven stralen en doorgaan. God zegene hen. Dat hebben ze zeker nodig. Respect! 

In de infotent worden de belangrijke dingen uit de nacht doorgespeeld en de taken voor de rest van de dag verdeeld. Dit zijn hele diverse taken zoals, gezinnen naar een andere plek brengen, informatie geven bij de balie, in de kledingtent, bij de gates (afgeschermd terrein), mensen zoeken die naar het vaste land mogen, sommige rijen in de gaten houden en ga zo maar door. 

Als eerste kregen wij als groep een tour door het kamp. Wat is waar en wat kunnen we precies doen en wat juist niet. Aan de slag dan maar! Wat een chaos is er aanwezig! Een grote groep mannen/vaders die beneden in het kamp staan te wachten voor een interview. Niet voor een uurtje maar soms wel dagen lang. Dat interview hebben ze nodig om geregistreerd te worden en nog een volgende om richting Athene te kunnen. Daarnaast loopt alles kris kras door elkaar en iedereen zoekt van alles. Er komen nog steeds mensen aan. Dan rijdt er weer een grote bus het terrein op. In het kamp staan echt overal tenten naast elkaar en overal tussen gepropt. Er zitten ruim 5 duizend(!!) mensen hier. 

Onze hulp is hard nodig. Dankbaar werk. Genoeg liefde wat we hier kunnen uitdelen.

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.