Longterm Stam Chios

Hier vind u informatie over het project van André en Jacolien Stam die longterm naar Chios worden uitgezonden.

Sinds 2015 zijn wij, André en Jacolien Stam, betrokken bij het werk van stichting Christian Refugee Relief (CRR). We mochten een prachtige groei doormaken van een vriendengroep die impulsief naar Lesbos vertrok naar een stichting die structureel hulptransporten organiseert en maandelijks vrijwilligers stuurt naar vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Dit lukte alleen door een groeiende kring van mensen die dit werk een warm hart toedragen en ons steeds weer helpen. 

Vanaf april 2019 hebben we drie maanden aaneengesloten kunnen werken voor onze partnerorganisatie Eurorelief in kamp Moria op Lesbos. Dit is voor ons een leerzame en mooie periode geweest om te ervaren of dit iets is wat we voor langere tijd kunnen gaan doen. Het werk met vluchtelingen heeft ons hart en we hebben mogen ervaren dat deze roeping de afgelopen jaren een steeds grotere plek inneemt in ons leven. Het verlangen is gegroeid om ons volledig te richten op het werk in het veld.  

 

Praktisch: Dit betekent dat we per april 2020 willen vertrekken naar het Griekse eiland Chios. We zullen als veldwerkers via CRR aan de slag gaan voor onze partner Eurorelief om op Chios nieuwe projecten te beginnen. Vanwege de druk op de long term vrijwilligers zullen we om de drie maanden op verlof zijn in Nederland. De ervaring van anderen en onszelf heeft geleerd dat dit nodig is om nieuwe energie op te doen en dit (mentaal) zware werk vol te kunnen houden. 

Thuisfrontcomissie: Er is een thuisfrontcommissie opgezet ter ondersteuning van ons werk op Chios. We zijn dankbaar dat deze mensen zich belangeloos willen inzetten om ons te helpen! 

Financieël: Helpt u/jij ons met een maandelijkse gift?  

De financiële bijdragen worden verwerkt via de stichting CRR. U kunt uw (periodieke) gift overmaken naar NL 74RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief o.v.v. Longterm Stam

Hartelijke groet mede namens de thuisfrontcomissie,  

André en Jacolien Stam

Op de hoogte blijven van André en Jacolien op Chios? Meldt u aan voor de nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt de fam. Stam ook volgen via Facebook

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.

NL74 RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief