Safe place for women - Kamp Moria Lesbos 2020

In het naajaar van 2019 zijn we geconfronteerd met het enorme leed van alleenreizende vrouwen met kinderen. In en rondom het kamp verblijven momenteel zo'n 1000 aleenreizende vrouwen en daarbij nog de kinderen. Deze vrouwen horen een veilige plek binnen het kamp Moria te krijgen. Binnen kamp Moria zijn beveiligde secties waar plaatsen zijn voor de opvang van vrouwen. Op dit moment heeft sectie C,D en E plek voor zo'n 650 vrouwen. Het kampmanagement doet hier zijn uiterste best voor maar er zijn helaas geen oplossingen om deze capaciteit te verhogen.

Om hierbij te helpen is het project Safe place for women gestart.

Wat is het project? Binnen kamp Moria meer plekken creeren waar alleenstaande vrouwen en kinderen kunnen verblijven. Met dit project worden er zo'n 150 tot 200 extra veilige plekken gecreërd. Begin februari 2020 zal een bouwgroep afreizen naar Lesbos om dit project uit te voeren binnen kamp Moria.

Begroting voor het project: Dit project is begroot op zo'n €35.000 euro. De kosten hiervoor gaan naar: Levellen van de grond, pallets om de vloer op hoogte te bouwen, houten grondplaten, constructiematerialen, ramen en ventilatie materiaal en stapelbedden. U kunt uw bijdrage aan dit project overmaken via: NL74RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief o.v.v. Safe place for women. Van harte aanbevolen!

Tekeningen voor het project: Hieronder vind u de bouwtekening van dit project:

Safe place for women

 

Projectleiding: De spil achter dit project is Rien de Jong, Rien is al sinds langere tijd verbonden aan CRR en is de spil in de grote projecten rondom de verbetering van de leefomgeving van de vluchtelingen in de kampen. Luister hier het intervieuw van Rien in het programma Spijkers met koppen op NPO Radio 2. 

Samenwerkingspartners: Dit project word samen met onze partners Watershed Foundation en EuroRelief uitgevoerd. Alle benodigde materialen worden lokaal aangeschaft zodat we tegelijk de lokale Griekse economie steunen die het ook zwaar heeft in deze vluchtelingencrisis.

Waterhed

 

EuroRelief Logo

 

 Logo CRR

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.

NL74 RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief