Update vanaf Samos | Missie 14

De truck is gelost, alle hulpgoederen zijn in dankbaarheid ontvangen. Helaas logistiek gezien niet op de locatie waar we dit gelost wilde hebben. Vanwege ontoegankelijke wegen voor de vrachtwagen hebben we als noodoplossing de materialen gelost bij een vrijwilligershuis. Zaterdag hebben we gebruikt om alles weer te sorteren en met een bus en auto naar het warehouse te brengen. In een mum van tijd 7 pallets dozen verscheept. Daarnaast is er een sortering op maat gedaan van de schoenen die we meegenomen hebben. Vandaag (maandag) worden deze al heel concreet uitgedeeld aan vrouwen en kinderen uit het kamp. Prachtig dat we zo concreet de gestuurde hulpgoederen al uit kunnen delen.

Zaterdag hebben we ook andere organisaties gesproken en een tijdje in het kamp zelf rondgelopen. Na afloop overheerst het gevoel van machteloosheid. Was een puinhoop. Wat een hopeloosheid en uitzichtloosheid. Meerdere malen met elkaar besproken dat heel wat mensenrechten hier geschonden worden. Wat gaat er goed? De zaken buiten het kamp door Samosvolunteers en refugee4refugee. In het kamp is het ieder voor zich, geen overkoepelende hulporganisatie. Er komt geen organisatie het kamp in. Mensen zitten er voor 4-5-6 maanden en langer. 10 Dixxies op 3600 man. Geen beschikking over douches, 1 x in de 4 maanden een wasbeurt voor je kleding. Geen afvalverwerking, geen stroom en 3-4 maanden wachttijd voor je doktersafspraak voor de volgende stap in het RIC proces. Slechts 1 dokter in het kamp. De kampdirectrice wil geen contact. Het gaat goed volgens haar en zonder problemen..

Dit gebeurt op Samos. We zien het met eigen ogen en hebben de oplossing niet voorhanden. Tegelijkertijd wel veel inspiratie hoe wij bij kunnen dragen. Concrete ideeën gaan zeker gedeeld worden met onze fantastische achterban omdat we daar jullie hulp keihard bij nodig gaan krijgen.

To be continued.

Het team waar we mee op Samos zitten is fantastisch! André is overgekomen van Lesbos om zich bij ons te voegen voor een aantal dagen.

Take Care Of Your Neighbor

Vanmorgen is Daniël op Groot Nieuws Radio geweest en is dit verhaal in een interview gedeeld.
Delen jullie nu ook mee om aandacht te geven aan deze mensonterende situatie?

Een foto verslag van het lossen van het hulptransport is te vinden op de Facebookpagina 

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.

NL74 RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief