Het eiland Samos

Sinds maart 2019 onderzoekt CRR de mogelijkheden voor de hulpverlening op Samos. Wij maken ons zorgen om de actuele situatie rondom de hulpverlening op dit Griekse eiland. Alle activiteiten rondom Samos vallen zijn tot nog toe in een verkenningsfase.

Samos  is na Lesbos en Chios het grootste Noord-Egeïsche eiland. Witte zandstranden, schilderachtige dorpjes en pittoreske en gezellige vissershaventjes kenmerken dit Griekse eiland. Het heeft een mooie natuur, een mild klimaat, is van archeologisch belang voor Griekenland en een toeristische trekpleister.

Samos het eiland

Samos vluchtelingenkamp Het vluchtelingenkamp op Samos is bestemd voor circa 700 mensen. Op dit moment verblijven hier zo'n 4500 mensen in slechte omstandigheden. Om het 'officiële'kamp is een grote jungle van tenten ontstaan. CRR zoekt aansluiting bij lokale stichtingen om ook hier hulp te bieden.

Samos tentenkamp

Wil jij je inzetten op Samos? Mail je interesse aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Op dit moment heeft CRR nog geen structurele hulpmissies naar Samos maar is dit een doel waar we met elkaar aan werken!

 

 

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.