Hulp aan vluchtelingen

CRR heeft ten doel: vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken...

Vrijwilligers gezocht

Voor reizen in februari en mei 2019 zijn we op zoek naar mensen die hulp willen bieden op Lesbos in kamp Moria.

previous arrow
next arrow
Slider
Zet een sponsor-actie op touw
Volg ons op social media
Neem ons werk mee in uw gebed
Ga mee met 1 van onze reizen
Support ons
met een gift
Support ons met goederen
Slider

Update vanaf Lesbos 3-10

De laatste dag in het kamp is aangebroken. Iedereen is vol energie om deze dag vol er tegenaan te gaan.

We hebben allerlei taken en klusjes die nog moeten gebeuren:

Er wordt een “beeldscherm” geplaatst vlakbij het info-point van Eurorelief. Dat wilt zeggen: twee metalen staanders die “Moria-proof” zijn verankerd aan de berg. Daartussen een wit sandwichpaneel van 120x240 cm. Hierop gaat Eurorelief in de avond filmpjes vertonen voor de kinderen. Mooi initiatief!

Twee van ons blijven doorgaan met het “housen” van de mensen. Bij dat werk komen alle emoties van de mensen en van de vrijwilligers naar boven: blij, verdrietig, boos, enz

Ook gaan er nog een aantal naar het Warehouse om nog één dag te helpen met het scheppen van orde.... dat lukte enigszins. Ook hebben zij, dankzij alle donaties vanuit Nederland, nog heel veel billendoekjes, tandpasta, tandenborstels en scheermessen kunnen kopen. Daar was Eurorelief heel blij mee.

Het was een warme dag, maar ook een gezellige dag!

In de avond zijn we wezen eten bij een ander vrijwilligers-project Nikos and Katerina. Die mensen zijn gestopt met hun normale restaurant en zorgen nu voor de medemens door het project Home for All.

In het restaurant werken vrijwilligers en vluchtelingen. Daar werden we heel gastvrij onthaald en nog meer geïnspireerd.

Zoals gebruikelijk hebben we de avond afgesloten met zingen en gebed. We hebben alle vrijwilligers en bewoners van dit kamp opgedragen aan God.

Wij gaan morgen weer naar huis en laten hier weer velen achter. Wat een verschrikkelijk dubbel gevoel. Met tranen in de ogen wordt dit verslag geschreven.

Maar we zijn heel dankbaar voor alles wat we konden doen. Het was soms dweilen met de kraan open, maar als niemand dweilt, zullen de mensen alsnog verdrinken.

Dankbaar ook voor de kracht die we kregen. Het is emotioneel en lichamelijk altijd een kleine uitputtingsslag, maar zo mooi om te mogen doen!

lesbos 103Lesbos 104

Lesbos 105

Lesbos 107

Lesbos 108

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.