Kom in actie voor de hulptransporten van dit najaar!

CRR organiseert dit najaar minimaal twee hulptransporten naar Lesbos en heeft jou hulp daarbij nodig

Hulp aan vluchtelingen

CRR heeft ten doel: vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken...

Vrijwilligers gezocht

Voor reizen in februari en mei 2019 zijn we op zoek naar mensen die hulp willen bieden op Lesbos in kamp Moria.

previous arrow
next arrow
Slider

Update vanaf Lesbos 1-10

Nadat de avondploeg naar huis was gegaan is om 00:00 uur ook de regen gestopt gelukkig. Er is, enigszins ruw geschat 150-200 mm gevallen. Verschrikkelijk.
We waren opgesplitst in drie diensten, twee in de nacht, vier overdag en zes in de  avond (de twee nachtbrakend hebben er in de avond gelijk een dienst aan vastgeplakt.
Twee van ons hebben een rustige nachtdienst mogen meemaken. Om acht uur is de dayshift begonnen. 
Het was een heel heftige dag. Dit was te verwachten na de overvloedige regenval en het feit dat het centrale “zenuwcentrum” van Eurorelief op zondag niet open is. Alle vragen/klachten/problemen worden zodoende opgespaard.
 
Helaas werd het dus een dag als vele anderen. ‘s Ochtends zoeken naar slaapplaatsen, controleren of in diverse tenten en containers ook echt de mensen verblijven die er staan ingeschreven.
Daarna komt het moeilijkste: het verwijderen van mensen uit hun verblijfsplaats, om plaats te maken voor mensen die er zouden moeten wonen.
Ook zijn er mensen die binnen het kamp een tent hebben gekocht van iemand (tenten van Eurorelief...) en die wij dan moeten afpakken, want het zijn gestolen tenten. Dat is heel hard, want sommigen hebben ze ter goeder trouw gekocht.
 
Heel heftig was ook om een vrouw te verwijderen uit een zogenoemde iso-box.
Dat zijn containers waar 12 tot 18 mensen wonen. De vrouw was er heen “gevlucht”. Ze slaapt nu in een tent van 2 bij 2 meter met haar man en twee kinderen. Daarbij komt ook nog dat ze ze zwanger is. 
Onze mensen die deze mevrouw (onder begeleiding van politie) terug moesten sturen naar haar eigen tent hebben een heel zware dag gehad! 
Heel moeilijk en niet te begrijpen soms.
We hebben haar en haar gezin voor de voeten van onze Heer gelegd. 
 
De mensen van de avonddienst zijn overdag nog bij een dagactiviteiten-project geweest. Dat heet One Happy Family. Prachtig project voor en door vluchtelingen. Ook zijn er diverse hygiëne-materialen aangeschaft en afgegeven in het Warehouse. Heel dankbaar werk en mogelijk door alle donaties!
 
De avonddienst heeft gelukkig een rustige dienst beleefd en waren om circa half één thuis.
 
De heftige dagen gaan hun tol eisen! Maar we krijgen gelukkig de kracht om door te gaan.

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.