Hulp aan vluchtelingen

CRR heeft ten doel: vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken...

Vrijwilligers gezocht

Ga mee met een levensveranderende hulpmissie van Christian Refugee Relief!

previous arrow
next arrow
Slider
Zet een sponsor-actie op touw
Volg ons op social media
Neem ons werk mee in uw gebed
Ga mee met 1 van onze reizen
Support ons
met een gift
Support ons met goederen
Slider

Nieuwe blog missie 13 │ Lesbos - Moria

We zijn precies 1 week verder. 1 week op Lesbos, 1 week in kamp Moria. Ik (Jacqueline) zit weer in het vliegtuig onderweg naar huis. Ik heb de rest van de groep gedag gezegd, deze blijven nog 1 week. Ik heb zojuist te horen gekregen dat de vlucht 40 minuten vertraging heeft, ik zie mijn mede passagiers boos en geïrriteerd kijken. Maar wat is nou 40 minuten? Iets wat ik in kamp Moria heb geleerd is dat tijd een hele andere inhoud heeft. De mensen zitten hier de hele dag te wachten. Op wat? Ja op wat... Misschien een ticket om langs de dokter te gaan, of om vaccinaties te halen. Misschien een ticket om naar Athene te gaan. Wachten in de voedsellijn voor je bordje eten. Wachten in de lijn voor je luiers die je kindje zo hard nodig heeft. Mensen wachten de hele dag en dat is confronterend. Want je weet dat sommige mensen hier al maanden dag in dag uit wachten.
De taken hier zijn heel divers. De ene helft van de groep draait een dagdienst, de andere helft een avonddienst. Met de dagdiensten ga je het kamp in om mensen te housen (woonruimte geven), je gaat tickets delen, luiers delen, helpen bij de info balie, leeggekomen ruimtes bewaken zodat alleen diegene in de ruimte komt die dit is toegewezen, zelfgebouwde ‘huisjes’ afbreken en zoveel meer. Met de avonddiensten is je hoofdtaak het bewaken van 2 secties met kwetsbare doelgroepen. De 2 groepen die wij bewaken zijn alleen reizende vrouwen en jongens tussen de 16-18 die alleen zijn gekomen. Deze mensen hebben een speciale pas om mee naar binnen te gaan en onze taak om dit te checken en ieder die hier niet thuis hoort te ‘weren’. Dit wordt niet altijd in dank afgenomen maar de diensten die ik heb mogen draaien zijn rustig en zonder als te grote problemen verlopen.
Gisteren heb ik mijn laatste avonddienst gehad en ik heb 8 uur lang een jongen om me heen gehad die graag naar binnen wilde maar dit niet mocht. 8 uur lang; ‘’please my friend, please 1 minute’’. Je kan het ze niet kwalijk nemen maar rond een uur of 11 begin je het toch best wel zat te worden. En dan blijven lachen en nagei (betekend NEE!) blijven verkopen.
Ik heb een prachtige week gehad. Mooie en bijzondere gesprekken gehad, mooie mensen leren kennen (in het kamp en de vrijwilligers/reisbuddy’s). Ik dank God voor de week die hij mij heeft gegeven. Ik bid God dat Hij bij de rest van de groep blijft en dat Hij bij de duizenden vluchtelingen blijft die ik achter heb moeten laten. God, bescherm hen, behoed hen en maak het goed voor hen!
 
bfc8a1b1 2dad 4007 bc87 d75996f933d1 974c30d0 9e64 446e baa7 20642d465d9c

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.

NL74 RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief