Hulp aan vluchtelingen

CRR heeft ten doel: vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand te bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken...

Vrijwilligers gezocht

Ga mee met een levensveranderende hulpmissie van Christian Refugee Relief!

previous arrow
next arrow
Slider
Zet een sponsor-actie op touw
Volg ons op social media
Neem ons werk mee in uw gebed
Ga mee met 1 van onze reizen
Support ons
met een gift
Support ons met goederen
Slider

Verkenningsmissie SAMOS

Van 7 tot en met 10 maart zijn we op verkenning geweest op het Griekse eiland Samos.

Het vluchtelingenkamp op Samos bestaat uit een officieel kamp met barakken waarin ca 600-700 mensen gehuisvest worden. Daar omheen is een ‘jungle-kamp’ ontstaan waarin meer dan 4000 vluchtelingen in zeer erbarmelijke omstandigheden verblijven.  Een pallet met een zomertent en met wat geluk een extra zeil voor de regen of de zon is alles wat deze mensen als onderdak kennen. Geen twijfel over mogelijk; hier is extra hulp heel hard nodig!

We spraken met andere NGO’s die op dit eiland actief zijn en zijn in contact gekomen met een groep prachtige christenen uit Veenendaal vanuit het initiatief van Huis van Liefde. De laatstgenoemde vrijwilligersgroep heeft in 2 weken tijd 3.000 kledingsets samengesteld en hebben enkele opruimacties gehouden in het kamp. Stichting Refugee4Refugees (geleid door voormalig Syrisch vluchteling) probeert naast het uitdelen van kleding de vluchtelingen te voorzien van tenten en hutten (wind en waterdicht).

Een ernstige zorg die zij met ons deelden is de hygiëne problematiek. Eens per 4 maanden (!) kan een vluchteling zijn kleding laten wassen bij Samos Volunteers. Terwijl de ‘leefomgeving’ van de vluchtelingen met zoveel mensen op een kleine ruimte snel vervuild. Met de zomer in aantocht liggen ziektes en overlast door ongedierte (ratten, slangen) op de loer. Omdat de vluchtelingen lang in het kamp verblijven is aandacht voor ontspanning en dagactiviteiten ook belangrijk. Samos Volunteers richt zich met taallessen, muziekgroepen en een community room ook op zinvol tijdverdrijf voor de vluchtelingen. Refugee4Refugees wil een plek inrichten voor kinderactiviteiten en bouwt het liefst zo snel mogelijk een sanitairvoorziening.

Tijd voor actie. Christian Refugee Relief heeft het verlangen om schouder aan schouder ook deze mensen te helpen! Op dit moment wordt met de lokale NGO’s een wensenlijst met producten en diensten samengesteld. Een eerste verzoek is direct beantwoord; binnenkort vertrekt een vrachtwagen vol zomerkleding richting Samos. Maar er is veel meer nodig. Eind mei 2019 hopen wij met een groep vrijwilligers terug te gaan naar Samos. Inclusief een nieuw hulptransport met onder andere hygiëne pakketten, schoenen (gympen/sneakers), sokken en ondergoed, speelgoed voor kinderen en extra tenten.

Bekijk de beelden van ons bezoek!

Helpt u ons helpen? Doneer wat u kwijt kunt op NL74 RABO 0306633183 onder vermelding van missie Samos.

Samos verkenning maart 2019

Samos donatie

Samos tentenkamp

Samos aandacht is een eerste geschenk

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.

NL74 RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief